Architect landelijke stijl

De architecturale stijl die bekend staat als Antwerpen is een unieke mix van vele architecturale stijlen van over de hele wereld. De bouwmaterialen van de Nederlandse stijl Antwerpse architectuur omvatten stucwerk, gips en baksteen op grote schaal. De stijl werd geboren in de zeventiende eeuw toen de stad voor het eerst werd gecreëerd. Sindsdien is de stijl verfijnd en moderner gemaakt. Sommige van de gebouwen uit de Antwerpse periode zijn nog steeds te zien en ze zijn behoorlijk waardevol geworden.

Architect landelijke stijl

De architectenlandse stijl wordt gekenmerkt door kleine, eenvoudige en rustieke gebouwen. De reden hiervoor is omdat de stad is ontwikkeld met een beperkt aantal gebouwen die zijn geconstrueerd. De gebouwen weerspiegelen dit simplistische ontwerp en daardoor is de architectuur behoorlijk schoon, knapperig en overzichtelijk. De gebouwen van Antwerpen variëren in grootte van zeer klein tot zeer groot en ze zijn te zien in de hele stad.

Een van de meest populaire voorbeelden van de Antwerpse stijl is de villa’s in Spijkenisse. De architectuur van deze villa’s is op een heel eenvoudige maar aantrekkelijke manier ontworpen. De architect van dit specifieke gebouw, Joost van der Goes, studeerde kunst in Rome en hij ontwierp de villa’s met een artistieke flair. Elke villa beschikt over een stenen open haard en het interieurontwerp wordt heel eenvoudig gehouden. Er is een zwembad, maar omdat het een buitengebouw is, is het zwembad niet bedekt met tegels.

Het architect Country Style House is ook een ander voorbeeld van moderne architectuur van Antwerpen. Dit huis is gemaakt door de genoteerde Architect Gent  August Sander. De meeste mensen verwarren de stijl van dit gebouw met de stijl van Flachau-kasteel, die werd vernietigd door de Tweede Wereldoorlog. Eigenlijk werd het stijlhuis gebouwd twee jaar voordat Flachau Castle werd gebouwd. Hoewel de stijl van het Antwerpse huis eruit ziet van Flachau-kasteel, is het verschil tussen de twee dat het kasteel op een klassieke manier is ontworpen terwijl het stijlhuis moderner is. Beide gebouwen zijn erg beroemd als ze werden geconstrueerd tijdens de hoge periode van het Romeinse rijk.

Een ander goed voorbeeld van dit type architectuur is de villa’s van Maastricht Burg in Nederland. Deze villa’s hebben gebouwd door de beroemde architect Frans Thijsse Steen, een eenvoudige maar elegante ontwerpen. Deze villa’s hebben witte piketomheiningen vergelijkbaar met die gevonden in veel moderne huizen. De architect van dit gebouw, Frans Thijs, studeerde moderne kunst en architectuur op de universiteit en dus kon hij zo’n prachtig gebouw creëren.

Sommige andere soorten Modern en Architect Country Style House zijn de villa’s gemaakt door Claus Dhonder en Hugo van der Goes. Deze twee architecten zijn erg beroemd om hun onderscheidende stijl. Anderen die nauw verwant zijn aan dit soort architectuur Achterbruden Achterberg en Wim Dejong.